Het allerleukste speelgoed. Sinds 2013. Onafhankelijk.

Furby, het elektronische vriendje van uw kind

Furby is een elektronische pluche fantasiedier. Furby is een soort kruising tussen een hamster, een kat, een vleermuis en een uil. Hij kan praten en reageert op aanraking. Hij kan niet uit, maar 'slaapt' wel.

Historie

Dave Hampton en Caleb Chung werkten bijna een jaar aan de Furby voordat de Furby voor het eerst verscheen in 1998. De bedoeling was een robotpop te creeren welke getraind kan worden, kan leren en kan reageren op menselijke interactie. Een Furby begint met het spreken van 'Furbisch', maar zal beginnen met het gebruik van woorden en zinnen in het Nederlands in de loop van de tijd. Het was een succesvolle poging en de Furby werd een hit. Binnen 12 maanden werden er zo'n 27 miljoen Furbies verkocht! Rond 2007 raakte de Furby steeds minder populair en verdween hij uit de winkelschappen. In 2012 maakte hij echter een enorme come back! Fabrikant Hasbro bracht een vernieuwde versie uit met nieuwe technologie en hij is weer razend populair.

Type speelgoed

De Furby maakt 1 soort speelgoed: het elektronische pluche fantasiedier. Furby is wel in allerlei kleuren en uitvoeringen te verkijgen. Tevens is er een App verkrijgbaar voor het gebruik van de Furby.

Speelgoed van het merk Furby

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)