Sophie de Giraf, al jarenlang het speeltje voor iedere baby

Sophie de Giraf is inmiddels een begrip in de babywereld. Bijna elke ouder kent het leuke Girafje. Het van origine Franse Girafje wordt inmiddels wereldwijd gemaakt, er zijn al 30 miljoen Sophie's verkocht. Het merk heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Alle producten van Sophie de Giraf onderscheiden zich door het bijzondere design en het gebruik van natuurlijke materialen. Alle producten zijn vrij van BPA, PVC, Phthalates en andere schadelijke stoffen. Het is 100% veilig voor baby's, dreumesen en peuters! 

Historie 

Een zekere meneer Rampel bedacht een rotomoulding van rubber voor de vervaardiging van speelgoed. Hij kreeg het idee een giraf te maken, een keer wat anders dan de meeste speelgoedbeestjes. De productie van de Giraf werd gestart op 25 mei 1961. Deze datum is de naamdag van 'Heilige Sophie'. Om deze reden werd de Giraf 'Sophie' genoemd. Het was gelijk een succes, moeders kochten massaal de Giraf voor hun baby's. De firma VULLI, gevestigd in Rumilly in de streek Haute-Savoie, bewaart met zorg het fabrieksgeheim van dit beroemde speelgoedje. Vandaag de dag wordt Sophie de Giraf nog altijd 'handmatig' vervaardigd, aangezien er meer dan 14 manuele handelingen nodig zijn om dit speeltje te maken.

Type speelgoed 

Sophie de Giraf maakt vele soorten speelgoed: bijt speeljes, houten contstructiespeelgoed, loopwagens, rammelaars, knuffels, speelgoed voor in bad en nog veel meer. Naast producten van de Giraf zijn er ook andere figuren, zoals Kiwi de Vogel, Gabin de Beer, Margot de Schildpad en Josephine de Muis.

 

Speelgoed van het merk Sophie de Giraf

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)